Wszyscy którzy mają dzieci zdają sobie sprawę, że trudno jest ugotować danie które pociecha zje chętnie. Co nie tylko będzie zdrowe, ale jednocześnie po prostu będzie mu smakowało. Dzieciaki mają najczęściej krótką listę potraw, które chętnie zjedzą. Odzwierciedla się to również w kartach w punktach gastronomicznych – gdzie odrębną pozycją są potrawy specjalnie dla dzieci.
Czytaj więcej: Menu dziecięce w restauracjach
Okres wakacji to niepowtarzalny czas pod każdym kątem. Przede wszystkim jest to czas na zwolnienie tempa i odpoczynek od codzienności. Zwykle mamy wówczas więcej możliwości na spędzenie ich z bliskimi, z własnymi dzieciakami, czy przyjaciółmi. Oprócz tego że odwiedzamy nieznane nam do tej pory rejony, ale również chcemy próbować nowych czynności, oraz nowych smaków. Rozluźniamy również pasa w temacie wydawania pieniędzy.
Czytaj więcej: Nowych smaków próbujemy głównie...na wakacjach
W dużych miastach dostarczanie posiłków jest sporym sektorem rynku usług gastronomicznych. Tyczy się to tak samo dowozów detalicznych jak pizza czy sushi, lecz też coraz popularniejszych w ostatnim czasie tak zwanych diet pudełkowych. Wrocław nie odróżnia w tym względzie od pozostałych polskich metropolii. Co raz więcej lokali nie posiada własnych taborów pojazdów, lecz kooperuje z specjalistycznymi operatorami zajmującymi się dostawami posiłków, wykorzystującymi swoje aplikacje.
Czytaj więcej: Jedzenie na telefon – moda czy wygoda?