Praca w gastronomii jest całkiem ciężką profesją. Szefowie kuchni i kelnerzy muszą być wydolni fizycznie, lecz też odporni psychicznie. W szczególności w takich punktach, jakie cieszą się dużą popularnością. W kuchni notoryczny popłoch, aby zdążyć z każdym posiłkiem. Między stołami tempo, żeby gość był zadowolony. Nawet gdy pracownik w gruncie rzeczy lubi swoją robotę – każdy człowiek ma jakąś odporność. Co można poczynić, by ją zatrzymać i nie zwariować?
Czytaj więcej: Co kryje się za uśmiechem kelnera?
Rozmyślasz o domku na wsi, z urokliwym drewnianym gankiem, gdzie oczami wyobraźni już teraz pijesz ulubioną kawę? A może chciałbyś mieć własny biznes samochodowy? Własna restauracja? Ile ludzi tyle marzeń. Ale czy wszyscy jesteśmy w stanie spełniać własne fantazje?
Czytaj więcej: A może by tak założyć własną restaurację?
Wesele to jedna z najważniejszych imprez w naszym życiu. W jaki sposób ją przygotować by na dłużej pozostała w pamięci? Jak wybrać zespół, jaki catering zamówić, o które elementy warto zadbać w pierwszej kolejności? Jeśli jesteście ciekawi jak zwykle wyglądają takowe przygotowania od kuchni – prześledzicie poniższy wpis.
Czytaj więcej: Jakie są tajemnice pracowników kuchni?