W dużej ilości miejscowościach naszej Ojczyzny jest masa jadłodajni, które podają frykasy z różnych stron świata. Również na Dolnym Śląsku jest ich bez liku. Arabska, hiszpańska, japońska – każda z nich jest bezsprzecznie znajoma mieszkańcom a także przyjezdnym. Mało tego nieraz występują w domach bądź na przyjęciach weselnych. A co z lokalnymi przysmakami? Czyż nie zasłużyły na poważanie?
Czytaj więcej: Lokalna kuchnia kontra reszta świata
Od niedawna standardem są foodtrucki na imprezach dla najmłodszych, na podobnej zasadzie jak i na eventach dla dorosłych. Jest to efekt rosnącej sławy foodtrucków. Opiekunowie także cenią to, iż w trakcie zabawy dzieci mogą zjeść coś pysznego.
Czytaj więcej: Popularne foodtrucki – czy warto?
Nie da się ukryć, że pandemia koronawirusa odbiła się szerokim echem na całym świecie. Wydawać by się mogło, że biznesy gastronomiczne niezwykle ucierpiały w nowej rzeczywistości. Co prawda, z początku sytuacja pandemiczna zaskoczyła każdego z nas. Z czasem, właściciele lokali gastronomicznych uzyskując nowe doświadczenie i zmieniając nieco swój sposób funkcjonowania, rozwinęli swoje biznesy na zupełnie nowym, nieznanym dotąd polu. Jak się okazało, to właśnie restauracje były jednym z sektorów, które znakomicie odnalazły się w pandemicznej rzeczywistości.
Czytaj więcej: Otwieranie restauracji w czasach pandemii – czy to dobry pomysł?